vrijdag 22 januari 2010

Faalangst bij musici

Faalangst bij musici
Op muziekmaken.web-log staat het artikel ‘faalangst bij musici'. Het artikel gaat als volgt:
"Je moet voorspelen of voorzingen, om die ene plek te verwerven in de musical , om toegelaten te worden tot het conservatorium, of gewoon optreden op een leerlingenuitvoering van je docent.

De een wordt juist geïnspireerd door de aanwezigheid van toehoorders de ander lukt het maar niet de zenuwen voldoende te onderdrukken, trillende vingers of stem zijn het gevolg, weg timing en uitdrukkingskracht. Vaak meer in de beleving van de musicus dan van de toehoorder.

Podium-, faalangst en paniekstoornissen komen bij musici opvallend vaak voor, niet alleen bij amateur-, maar ook bij boeroepsmusici.

Uit onderzoek blijkt, dat 40 procent bètablokkers slikt om angsten te onderdrukken.

Toch wordt er nauwelijks over gepraat: het taboe is groot, omdat het je carrière zou kunnen schaden."
bron: muziekmaken.web-log*

Hoe kunnen musici dan wel hun faalangst aanpakken?
Volgens de nieuwste inzichten van Energie Psychologie, de nieuwste tak van psychologie, is angst om te falen het gevolg van verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Deze onverwerkte emoties zijn op hun beurt de oorzaak van de verstoringen in je energiesysteem.

Musici moeten dus gaan beseffen dat hun onbegrijpelijke en onverklaarbare angsten en gedachten ‘slechts’ een gevolg zijn van blokkades in het energiesysteem van hun lichaam.

Je blijft last daardoor last houden van angst om te falen omdat bij alles wat je probeert om van je faalangst af te komen niet blokkades in je energiesysteem worden aangepakt.

Daarom kan je wel proberen je faalangst te onderdrukken. Dat heeft echter weinig of in het geheel geen resultaat. Of het maakt dat je alleen maar meer last krijgt van je angst om te falen.

En daarom lucht het praten over je faalangst wel op. Als je er al over durft te praten. Het zal echter je angstklachten niet verminderen of oplossen.

Wil jij weten hoe jij je klachten kunt aanpakken? Ga dan naar:
Faalangst Aanpakken





Bron muziekmaken.web-log.nl








copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten